Rolete

Rolete dijelimo na nadgradne kutije i vanjske kutije.

Nadgradne kutije su PVC kutije za rolete visine 175, 205 i 240 mm. To je nova generacija kutija za rolete najmodernijeg dizajna. Jednostavno se ugrađuju u nove i stare objekte, imaju lako dostupnu revizijsku blendu, te odličnu statiku zbog čeličnog ukrućenja, te vanjske alu-blende. Postojane su i ne mijenjaju oblik te se proizvode u skladu s prozorima i vratima. Odlikuju se visokom toplinskom i zvučnom izolacijom, te se po potrebi mogu jednostavno reciklirati u funkciji zašite okoliša. Rolete su kvalitetna sjenila koja brzo i lako u potpunosti zatamne prostor. Pridonose toplinskoj i zvučnoj izolaciji, potpunom zamračenju, zaštiti prozora i vrata, a uz primjerene dodatke i protuprovalnoj zaštiti. Moguća je izvedba sa unutrašnjim i vanjskim kutijama te su idealne za naknadnu ugradnju. Otvaraju se pomoću gurtne, kurble ili elektromotora.

Vanjske rolete dolaze u visinama 140, 165, 180mm. Izvedene su od aluminija. Imaju prednost pred nadgradnim roletama jer zauzimaju malo prostora za ugradnju. Također dobavljive su u bojama prema RAL karti. Revizijski poklopac je uvijek izvana. Pogon vanjskih roleta može biti na gurtomat, kurblu ili elektromotor. Vanjska roleta ima opciju ugradnje rolo komarnika u kutiju.

Očuvanje topline

Spuštena roleta po zimi čuva toplinu prostora. Gubitak kroz staklene površine se smanjuje do 30% što znatno utječe na smanjenje troškova grijanja.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Spuštena roleta je najbolja zaštita od vjetra, kiše, snijega, tuče, prejakog sunca.

Sigurnost

Zaštitni učinak spuštene rolete je veliki. Provalnicima se produžuje vrijeme provale i povećava buku pri nasilnom djelovanja svjetlosti i vrućine.

Lamele

PVC lamele se ekstrudiraju (istiskuju) iz PVC granulata o kojemu ovisi kvaliteta i trajanje letvica. Od svih sjenila uz alu roletu najbolja su zaštita od sunca, topline, hladnoće, kiše i snijega. Boje PVC roleta se biraju ovisno prema potrebama kupaca no naša preporuka je što svjetlija roleta time bolja, tako ćemo izbjeći nepotrebna uvijanja roleta jer na tamnije slojeve roleta atmosferski utjecaji su jači te tamnije rolete se brže uvijaju a plastika se brže ukruti pa samim time i brzo puca. Stoga, preporuka je svjetlija PVC roleta!

Standardi visine letvica za PVC letvicu (37 mm ili 40 mm) ne bi trebala prelaziti 140 cm jer u protivnom se roleta lakše savija, bilo atmosferskim utjecajima ili nekim drugim fizičkim utjecajima.

Očekivani vijek trajanja je između 15 – 20 godina ako se poštuju standardi pri ugradnji i korištenju rolete i tome vrlo zahvalna za predviđeni rok trajanja.

Alu lamele se proizvode iz gotovih aluminijskih ploča, punjene su standardnom gustoćom pur pjene, sa perforacijom.

Zbog materijala moguć je velik izbor boja. Dobar je izolator, postojanost materijala prelazi 50g., dok kod boje koja se nanosi postupkom plastifikacije kvaliteta sjaja varira između 15 – 30 godina.

Standardi visine letvice za ALU su 39 mm i 43 mm i preporučljive širine za ugradnju 180 cm i 220 cm što je još jedna prednost nad PVC roletom osim znatno dužeg vijeka trajanja.