Izgradnja i opremanje proizvodnog pogona poduzeća Marlex d.o.o. s ciljem proširenja proizvodnih kapaciteta i stvaranja novih radnih mjesta

eu_project_visibilityKratki opis projekta:

Marlex d.o.o., poduzeće specijalizirano za proizvodnju PVC stolarije, ALU bravarije i IZO stakla posluje od 2003. godine. Poduzeće je projekt „Izgradnja i opremanje proizvodnog pogona poduzeća Marlex d.o.o. s ciljem proširenja proizvodnoh kapaciteta i stvaranja novih radnih mjesta“ , čija je provedba počela u petom mjesecu 2016. godine, prijavilo na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“, koje je i odobrilo navedenu potporu. Poduzeće Marlex d.o.o. će provedbom projekta obnoviti i nadograditi opremu i proizvodne linije u proizvodnom pogonu poduzeća za proizvodnju PVC, ALU stolarije i IZO stakala s ciljem povećanja kapaciteta proizvodnje. Ujedno, projektom se planira nabava opreme za proizvodnju stolarije od kombinacije materijala drvo – aluminij (premium segment). Završetak projekta planiran je u jedanaestom mjesecu 2017. godine.

Ciljevi projekta:

Glavni ciljevi projekta su unaprijediti poslovanje poduzeća Marlex d.o.o. povećanjem kapaciteta proizvodnje i produktivnosti rada povećanjem broja zaposlenih te povećati ukupne prihode i prihode od izvoza poduzeća ulaganjem u materijalnu i nematerijalnu imovinu poduzeća, dok su očekivani rezultati otvaranje 20 novih radnih mjesta, povećanje prihoda od prodaje za 20% te povećanje prihoda od izvoza za 30%.

Očekivani rezultati projekta:

Rezultati ovog projekta do kojih će doći ostvarenjem provedbe planiranih aktivnosti imat će dugoročni učinak na poslovanje poduzeća i stabilan rast u pogledu prihoda i broja zaposlenih.

Ukupna vrijednost projekta: 29.552.231,05 HRK
EU sufinanciranje projekta: 9.770.177,99 HRK
Razdoblje provedbe projekta: 05.2017.-11.2017.
Kontakt osoba za više informacija: Ilija Ponjavić, e-mail: i.ponjavic@raus.hr, tel: +385 42 305 112
Više informacija na: http://www.strukturnifondovi.hr
Više o operativnom programu Konkurentnost i kohezija: http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779