Atesti i certifikati

Atest je inspekcijski dokument koji nastaje u pisanoj formi kao rezultat utvrđivanja tehnoloških karakteristika određene robe (dokazuje kvalitetu i služi za potvrđivanje podrijetla robe ili kao jamostvo). Atest kao dokument predstavlja izjavu da određena roba ima ona tehnološka i druga svojstva koja su predviđena standardima, odnosno koja kupci očekuju od te robe ili su predviđena odgovarajućim standardima.

Izvješće o ispitivanju i testiranju

Izvješće o ispitivanju i testiranju je dokument kojim ispitno tijelo dokumentira provedena ispitivanja i testiranja. Na osnovu provedenog ispitivanja, testiranja i dostavljenog izvješća o ispitivanju i testiranju od strane ispitnog tijela, stručne obrade cjelokupne dostavljene dokumentacije, nadležna organizacija ili institucija izdaje izvješće o ispitivanju i testiranju ili certifikat određene namjene.

Laboratorijska ispitivanja uzoraka

Laboratorijska ispitivanja uzoraka izvode se prema unaprijed utvrđenom programu koji se izrađuje u okviru programa istražnih radova. Laboratorijska ispitivanja uzoraka mogu se podijeliti na nekoliko skupina. Svaki uzorak kada uđe u laboratorij dobiva broj pod kojim se vodi pri svim pokusima za čiju svrhu laboratorij vodi knjigu brojeva.

Potvrda o tehničkoj specifikaciji

Potvrda o tehničkoj specifikaciji je dokument kojim su propisani tehnički zahtjevi koje proizvod, proces ili usluga moraju ispuniti. Tehničke specifikacije proizvoda predstavljaju odraz stvarnih potreba korisnika za određenom opremom i definiraju potrebne karakteristike proizvoda. Potvrda o tehničkoj specifikaciji proizvoda dokazuje sukladnost proizvoda s unaprijed definiranim tehničkim specifikacijama.

 1. Izjave o svojstvima za pvc stolariju
 2. Atesti Aluplast ID-4000
 3. Atesti Aluplast ID-5000
 4. Atesti Aluplast ID-8000
 5. Atesti Schüco ADS 70.HI
 6. Atesti Schüco ASS 70.HI
 7. Atesti Schüco AWS 70.BS.HI
 8. Atesti Aluprof
 9. Atesti Eltral PP
 10. Atesti Grad-Export
 11. Atesti IZO staklo
 12. Atesti Maco okovi
 13. Atesti PVC klupčice
 14. Atesti SKS rolete
 15. Atesti Kommerling VariNova
 16. Izjave o svojstvima za alu stolariju
 17. Atesti Heroal S57
 18. Atesti Heroal S77
 19. Atesti Heroal S77 HI
 20. Atesti Heroal D65
 21. Atesti Heroal D72
 22. Atesti Heroal W65
 23. Atesti Heroal W72
 24. Atesti Heroal SL77
 25. Atesti ENERGETO

Certifikati

Certifikat je službena potvrda da osoba posjeduje određena znanja i vještine, te da proizvod pokazuje određena svojstva kod testiranja. Koriste se za dokazivanje poznavanja određenih proizvoda i tehnologija.

Posjedovanje određenih certifikata nužno je neki puta za bavljenje tom djelatnošću. Certifikati se obično ne odnose na poznavanje koncepta i općih znanja te nisu zamjena za formalno školovanje. Ispitivanja za dobivanje certificata, odnose se na testiranja konkretnih proizvoda, procedura i tehnologija.